Sürdürülebilirlik 101: Akıllı Hayat Akademisi 3. Dönem Eğitimleri Tamamlandı

BÜYEM iş birliğiyle gerçekleştirilen Akıllı Hayat Akademisi’nin ‘Sürdürülebilirlik 101’ eğitiminde neler konuşuldu?

Sürdürülebilirlik 101: Akıllı Hayat Akademisi 3. Dönem Eğitimleri Tamamlandı

Daha yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir gelecek hayali, vizyon ve eğitimle anlam kazanıyor. Zorlu Grubu olarak bu hayali 'Akıllı Hayat 2030' vizyonu çerçevesinde; çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında tüm paydaşlarımız ve şirketlerimiz için yüksek değer yaratmak üzere insan odaklı sistemler ve yenileyici iş modelleri çatısında yenilemekle kalmıyoruz. Aynı zamanda Zorlu Grubu içerisinde sürdürülebilirlik çalışmalarına liderlik eden Akıllı Hayat Mimarları’nı eğitimlerle ve çeşitli etkinliklerle destekliyoruz. Bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle düzenlendiğimiz eğitim programlarına üç yıldır devam ediyoruz. Eğitimlerde sürdürülebilirlik alanındaki en güncel gelişmeler, yeni kavramlar ve yaklaşımlar mercek altına alınıyor.

Bu eğitimlerin son halkası olan üçüncü dönem 3 Haziran-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Akıllı Hayat Akademisi’nin 24 saatlik ‘Sürdürülebilirlik 101’ eğitimine yaklaşık 400 Zorlu Grubu çalışanı katıldı. Katılımcılar; Prof. Dr. Begüm Özkaynak, Dr. Itır Erhart, Dr. Öğretim Üyesi Duygu Salman, Prof. Dr. Yaman Barlas, Dr. Ecmel Ayral, Dr. Behice Ertenü, Prof. Dr. Fikret Adaman, Eren Öztürk ve Erman Fenerci’den dersler aldı. Derslerin odağında ise iklim krizi, döngüsel ekonomi, girişimcilik ve inovasyon, çeşitlilik ve kapsayıcılık gibi sürdürülebilirliğin temel kavramları yer aldı. Eğitim sonunda yapılan değerlendirmede başarı sağlayan katılımcılara BÜYEM tarafından başarı sertifikası verildi.

‘Zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var’

CEO’muz Ömer Yüngül, Akıllı Hayat Akademisi ile ilgili, “Pandemi döneminde online’a taşıyarak devam ettirdiğimiz eğitimlerde, birlikte öğrenme ve deneyim paylaşımının zeminini de güçlendiriyor; kolektif akıl ve çalışma kültürünü pekiştiriyoruz. Akıllı Hayat 2030 stratejimiz kapsamında, sorumlu yatırım holdingi olma yolculuğunda en kritik paydaşımız olan çalışma arkadaşlarımızın katkısı, bireysel ve kurumsal deneyimleriyle de zenginleşen bir içerik ortaya çıkıyor” dedi.

Blog

İklim krizinin etkilerini radikal şekilde yaşadığımızı ve kaybedecek zamanımızın olmadığını belirten Yüngül, hayatın her alanında zihinsel dönüşüme ihtiyaç duyduğumuzu ekledi. Yüngül, “Bu tür eğitimlerle birlikte çalışma arkadaşlarımızın sağlayacağı zihinsel dönüşüm, şirketlerimize, iş ortaklarımıza, tüm paydaşlarımıza ve toplumumuza yansıyor. İş stratejilerimiz ve iş yapış biçimlerimizin odağına aldığımız çevresel, sosyal ve yönetişim ilkelerinin ışığında; her alanda etkimizi gözeterek teknoloji ve inovasyona dayalı yeni nesil bir çalışma kültürü için bu öğrenim yatırımını çok değerli buluyoruz” diye konuştu.

‘Klasik iş modelleri değişiyor’

BÜYEM ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Türkiye Direktörü Dr. Tamer Atabarut ise günümüzde şirketlerin sadece finansal başarı ile değerlendirilmediğine, aynı zamanda çevreye ve insana duyarlı olmalarının beklendiği bir küresel dönüşüm süreci yaşandığına dikkat çekti. 

Blog

Atabarut, şu ifadeleri kullandı; "Kurumsal sürdürülebilirlik yaklaşımı giderek benimseniyor ve klasik iş modellerinin yerini alıyor. Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 stratejisi ile öncülük ettiği dönüşüm kapsamında, üç yıldır aralıksız sürdürdüğümüz, Zorlu Holding çalışanlarına yönelik özel olarak tasarlanan eğitimlerle kurumsal sürdürülebilirlik alanında vizyoner bir kimlik sağlamayı ve bu alandaki bilgi düzeylerine de katkı sağlamayı hedefledik.”