Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
EŞİT Bİ’HAYAT,
HERKES İÇİN MÜMKÜN!
Toplumsal cinsiyet eşitliğini bir insan hakkı olarak görüyoruz. Kadınların iş gücüne daha çok ve eşit şartlarda katılabileceği bir ekosistem oluşturmak istiyoruz. Eşit bir hayatın mümkün olduğuna inanıyor, kadınların her alanda güçlenmesi için çalışıyoruz.
Çeşitlilik ve kapsayıcılıktan beslenen Eşit Bi’ Hayat yaklaşımımız doğrultusunda, söylem, iş ortamı, paydaşlarla işbirliği alanlarında fırsat eşitliğini gözeterek hareket etmeyi hedefleyen bir iş kültürünü adım adım inşa ediyoruz. Tüm çalışmalarımızı üst yönetimimizin liderliğinde, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu ile birlikte yürütüyoruz.
Eşit Bi'Hayat Sözlüğü
Söylem Kontrol Mekanizması
E-Eğitim
EV İÇİ ŞİDDETİ ÖNLEME POLİTİKASI
İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (BADV) projesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu işbirliğinde hazırladığımız Ev İçi Şiddeti Önleme Politikası’nda şiddet türlerini, çalışma arkadaşlarımızın ve çocuklarının şiddete uğramaları halinde başvurabilecekleri iç ve dış kanalları, ilgili insan kaynakları politikalarını ve sunduğumuz destek programlarını belirledik.
YÖNETİM KURULUNDA KADIN DERNEĞİ
Yönetim kurullarında kadın temsilini artırarak toplumsal kalkınmayı desteklemek amacıyla 2017’de kurulan Yönetim Kurulunda Kadın Derneği’nin kurumsal destekçileri arasında yer alıyoruz.
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ EĞİTİMİ
“Toplumsal cinsiyet eşitliği nedir?”, “Cinsiyet stereotipleri nelerdir?” gibi temel soruların, hem teorik olarak hem de örneklerle birlikte anlatıldığı toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimimiz, tüm çalışma arkadaşlarımızın zorunlu eğitimleri arasında yer alıyor. Kapsayıcılık ve Çeşitlilik Uzmanı ve Oyun Yazarı Ebru Nihan Celkan’ın kurumumuza özel olarak içeriğini oluşturduğu bu eğitimi dileyen tüm paydaşlarımızın da erişebileceği şekilde, açık kaynak olarak Youtube kanalımızda yayımladık.
%30 KULÜBÜ
Şirketlerin karar mekanizmalarında, yönetim kurullarında ve üst yönetiminde kadın oranının %30’a yükseltilmesini amaçlayan %30 Kulübü’nü destekliyoruz.
UN WEPs
2015’te Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzaladık. Holding olarak kadın çalışan oranımız %49 iken sadece kadın çalışan sayımızı artırmakla kalmıyoruz, kadınların üst düzey yönetim kademelerinde ve karar alma mekanizmalarında yer alabilmesi için gerekli koşulları sağlamayı hedefliyoruz.
İSTANBUL
FİLM FESTİVALİ
Eşit Bi’Hayat toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımımız kapsamında, İstanbul Film Festivali’nin odağında kadın olan “Çiçek İstemez” seçkisine 2020 yılından bu yana destek sağlıyoruz.
İŞTE FIRSAT EŞİTLİĞİ MODELİ
Zorlu Holding ve Grup şirketlerinden Vestel, Zorlu Enerji, Zorlu Gayrimenkul, Zorluteks ve Hometeks; Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) işe alım, eğitim, kariyer planlama ve geliştirme gibi süreçlerdeki eşitsizlikleri saptamak ve iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığına dayalı yaklaşımlara son vermek üzere uyguladığı Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını almaya hak kazandı.
VESTEL - KADIN TEKNİSYENLER PROJESİ
2019 yılında Vestel Servis Akademi bünyesinde Kadın Teknisyen Eğitim Projesi’ni başlatan Vestel, yetkili servislerinde çalışan müşteri temsilcilerine teknisyenlik eğitimi vererek satış sonrası teknik destek ekiplerinde çalışma imkanı sunuyor. 2022 yıl sonu itibarıyla uygulamalı teknik eğitimlerini başarıyla tamamlayan toplam 68 kadın teknisyen adayından 18’i sahada aktif olarak görev alıyor.