“Eşit Bi’Hayat” Çağrısı Neleri Değiştirecek?
Zorlu Holding’in toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımı olan ‘’Eşit Bi’Hayat’’ çağrısı hakkında bilmeniz gerekenler burada!
Zorlu Holding olarak Akıllı Hayat 2030 doğrultusunda başlattığımız sürdürülebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketinin önemli dallarından biri olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği yaklaşımı Eşit Bi’Hayat’ın lansmanını 7-8 Eylül tarihinde Eskişehir’de gerçekleştirdik. Zorlu Enerji İnsan Kaynakları Direktörü Deniz Bilgin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası), Zorlu Enerji üst yönetimi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi üyeleri dâhil olmak üzere geniş bir katılım oldu. Zorlu Enerji iş ortakları da programa desteklerini göstermek üzere toplantıda hazır bulundu. Program Zorlu Enerji’nin elektrik perakende satış ve ticaret hizmetleri sunduğu Osmangazi bölgesindeki, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya ve Uşak illerinde devam edecek.
“Eşitliği sadece kadınlar için değil, erkekler için, toplum için, dünyamız için istiyoruz.”
Grup içinde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunun liderliğini üstlenen Zorlu Holding ve Zorlu Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Selen Zorlu Melik, toplantıda yaptığı konuşmada gelişme ve ilerleme için kadınların değişim gücünü ve yaratıcılığını iş süreçlerine yansıtmasının önemine dikkat çekti. “Dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin yüzyılı başladı” diyen Selen Zorlu Melik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İş dünyası, artık bütün bileşenleriyle toplumsal cinsiyet eşitliğinin öneminin farkına vararak üstüne düşen sorumluluğu almak için ciddi adımlar atıyor. Endüstri 4.0 çağında nüfusun yarısını oluşturan bireylerin değişim gücünü ve yaratıcılığını iş süreçlerine entegre edemeyen şirketlerin, kurumların ya da toplumların gelişmesi ve ilerlemesi mümkün değil. Biz de Kadının Güçlenmesi İlkeleri’ne imza atmış bir holding olarak, Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik vizyonumuzun önemli bir parçası olarak hayata geçirdiğimiz toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili çalışmalarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Bugüne kadar Zorlu Holding ve tüm şirketlerimizde gözettiğimiz toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu bir strateji çerçevesinde ele almaya başladık. Yol haritamız kapsamında liderlik hareketimizi başlatmak için şirketlerimizin yöneticilerinden oluşan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitemizi hayata geçirdik. Zorlu Enerji ile bunun en güzel örneklerinden birini de bugün Osmangazi Bölgemiz için Eskişehir’de başlattık.
Biz, toplumsal olarak binlerce yıldır bize biçilen rollerin ötesine geçme vaktinin geldiğini görüyoruz. Geleceğin şirketleri arasında güçlenerek yerimizi almak ve yeni dünyayı takip ederek var olmak istiyorsak, bunu ancak kadınlar ve erkekler olarak yan yana durduğumuzda başarabileceğimizi biliyoruz. Eşitliği sadece kadınlar için değil, erkekler için, toplum için, dünyamız için istiyoruz. Hayalimiz, ekonomik ve sosyal olarak refah içinde hep birlikte yaşayabileceğimiz bir yapıyı kurmak için yan yana ve eşit şartlarda çalışabilmek. Bugün Eskişehir’de lansmanını yaptığımız toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarımızla, kadın ve erkek, hep birlikte eşitlikçi çözümler üreterek daha iyi bir gelecek hayalini gerçeğe dönüştüreceğimize inanıyorum.”
Lansmanda, “Eşit Bi’Hayat” yaklaşımının detayları ve yol haritası da katılımcılarla paylaşıldı. Toplantıda, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Ebru Nihan Celkan da, gerçekleştirdiği yönetici workshop’uyla ve interaktif oyunlarla katılımcılara yeni bakış açıları kazandırdı.
Toplumsal cinsiyet eşitliğinde 360 derecelik dönüşüm
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği yaklaşımı stratejik çerçevesi doğrultusunda Zorlu Enerji bünyesinde söylem, iş ortamı ve iş birlikleri kapsamında fırsat eşitliği gözetilerek hareket ediliyor. Fırsat eşitliği beyan edilirken, bu konuda birçok yeni uygulama geliştirilerek hayata geçiriliyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı mentorluk programı da ilk olarak Osmangazi Bölgesi’nde devreye alındı.
Zorlu Holding olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eşit Bi’Hayat yaklaşımıyla hazırladığımız, “Ev İçi Şiddeti Önleme Politikası”nı incelemek için tıklayın.